Grad Dubrovnik pristupio Europskoj povelji o radu s mladima na lokalnoj razini

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković potpisao je 8. ožujka pristupnicu kojom Grad Dubrovnik priznaje načela Europske povelje o radu s mladima na lokalnoj razini. 

 

Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini je smjernica za daljnji razvoj lokalnog rada s mladima, a rezultat je projekta Europe goes local, strateškog projekta nacionalnih agencija nadležnih za provedbu programa Erasmus+ u suradnji s Europskim forumom mladih i drugim europskim mrežama u području rada s mladima. 

 

Projekt Europe Goes Local trenutačno je najveći europski projekt iz područja rada s mladima u kojemu kao jedna od 24 nacionalne agencije programa Erasmus+ sudjeluje i Agencija za mobilnost i programe Europske unije. Glavni cilj projekta je podizanje kvalitete rada s mladima na lokalnoj razini i osnaživanje europskih vrijednosti u lokalnom radu s mladima.

 

Podsjećamo da je u prigodi Međunarodnog dana mladih 13. kolovoza 2020. održano predavanje o razvoju ljudskih potencijala u radu s mladima u novootvorenom Centru za mlade Dubrovnik. Predavanje o projektu predstavnicima Grada Dubrovnika i udruga članica Centra za mlade Dubrovnik održao je Hrvoje Novak, član nacionalne delegacije za projekt Europe Goes Local i službeni mentor Grada Dubrovnika za  provedbu projekta.