Grad Dubrovnik priključio se obilježavanju Dana europskog broja 112

Kao jedinica lokalne samouprave koja izniman značaj pridaje snagama civilne zaštite, Grad Dubrovnik ove se godine priključio obilježavanju Dana europskog broja 112.

 

Naime, važnost i smisao  jedinstvenog EU broja 112 ogleda se u svakodnevnom pružanju jednostavnog, sigurnog i učinkovitog pristupa hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći, gorske službe spašavanja, službe traganja i spašavanja na moru te inspekcijskih i komunalnih službi) u izvanrednim i zahtjevnim situacijama na terenu.

 

Označen kao žuran, broj 112 operativnim snagama Ministarstva unutarnjih poslova, MUP-a i civilne zaštite na svim područjima Republike Hrvatske omogućava brzi protok informacija, te kvalitetnu koordinaciju i razmjenu podataka.

 

Ovaj jedinstveni europski broj namijenjen hitnim službama, u Hrvatskoj je uveden 11. veljače 2005. godine, a danas se može slobodno kazati da je broj 112 ispunio svoju osnovnu svrhu i da je postao prepoznat kao broj na kojeg se građani i posjetitelji zemlje mogu osloniti u nenadanim i otežanim okolnostima.