Grad Dubrovnik nastavlja financirati interventni tim na Elafitima i rad ambulante na Koločepu

Kao i prethodnih godina, iako je institucionalno nenadležan, Grad Dubrovnik nastavlja financirati punkt pripravnosti hitne medicine na Elafitima izvršitelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, kao i rad ambulante na Koločepu, izvršitelja Doma zdravlja Dubrovnik. Ukupna rezervirana proračunska sredstva za provođenje ovih zdravstvenih usluga u 2023. godini prelaze 55.478,00 eura (418 tisuća kuna).

 

Mjerama socijalne politike i Proračunom Grada Dubrovnika za 2023. godinu  osigurana su sredstva u iznosu od 37.162,00 eura za funkcioniranje interventnog tima Elafiti, kojim se sufinancira rad dva liječnika opće/obiteljske medicine i jednog vozača-zaposlenika izvršitelja kako bi se osigurala adekvatna zdravstvena zaštita na otocima Šipanu, Lopudu i Koločepu. Osigurano je i dodatnih 18.316,00 eura za sufinanciranje troškova plaće i dodataka na plaću liječnika opće/obiteljske medicine u ambulanti na otoku Koločepu.

 

Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže i pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području i osigurava zdravstveni nadstandard svojim građanima.

 

Podsjetimo, uz ambulantu na Koločepu, Grad Dubrovnik već šestu godinu zaredom nastavlja osiguravati financijska sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na Elatifima nakon što je isti prestao biti dijelom Mreže hitne medicine te ga samim tim Hrvatski zavod za javno zdravstvo više nije financirao.