Grad Dubrovnik dobio bespovratna EU sredstva za Wi-Fi na javnim prostorima

Sukladno rezultatima drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU, koje je objavila Europska komisija, Grad Dubrovnik je među jedinicama lokalne samouprave koje su dobile bespovratna sredstva za instaliranje bežičnog interneta na javnim prostorima. Riječ je o iznosu od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

 

Grad Dubrovnik će tako besplatni Wi-Fi instalirati na nekoj od javnih površina na području Grada, gdje će benefit imati i građani i gosti, a konačna odluka o lokaciji donijet će se u narednih mjesec dana, kada bi trebala biti obavljena i instalacija.

 

Cilj je inicijative WiFi4EU osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodijelit će se kao potpora za instaliranje pristupnih točaka u središtima javnog života.

 

Ukupan proračun u ovom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške, a 3.400 općina dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje.