Grad Dubrovnik aktivirao operativne snage civilne zaštite

koronavirus

Sukladno uputi Stožera civilne zaštite RH aktivirane su operativne snage civilne zaštite Grada Dubrovnika koje broje preko 200 pripadnika te su započeti koordinacijski sastanci. Prvi takav sastanak na koji se pozivaju povjerenici CZ-a i njihovi zamjenici održan je danas u Kinu Sloboda, a sastanci iste prirode nastavit će se provoditi u manjim grupama prema gradskim kotarima i mjesnim odborima radi sigurnosti svih uključenih.

 

Prethodno je tijekom jutra održan sastanak Stožera CZ-a Grada Dubrovnika na kojem je odlukom načelnika Stožera Stjepka Krilanovića postrojbi civilne zaštite pridruženo komunalno i prometno redarstvo radi kontrole provođenja mjera određenih od strane nacionalnog Stožera.

 

-„Pohvalno je što građani pokazuju solidarnost i žele pružiti pomoć našim sugrađanima u potrebi, ali u ovom trenutku nije dozvoljena samoorganizacija pružanja pomoći. Sve one koji žele pomoći i priključiti se sustavu Civilne zaštite pozivamo da se jave e-mailom na civilnazastita@dubrovnik.hr“, poručio je gradonačelnik. Na isti mail građani mogu uputiti pitanja vezana uz funkcioniranje rada i života u novonastalim okolnostima te se obratiti oko organiziranja eventualne pomoći i ustupanja resursa.

 

One koji žele pomoći potrebitim sugrađanima, gradonačelnik je pozvao neka se jave Gradskom društvu Crvenog križa Dubrovnik koje je uspostavilo sustav pružanja pomoći rizičnim skupinama, a broj telefona uveden u tu svrhu glasi 020 418 810 i na raspolaganju je 24 sata dnevno.

 

Grad Dubrovnik prethodno je u opremanje i organiziranje operativnih snaga sustava civilne zaštite uložio značajna sredstva. Sve gradske službe su opremljene i spremne provoditi upute.

 

Podsjetimo, s ciljem pravovremenog i točnog informiranja javnosti na internetskim stranicama Grada Dubrovnika dostupne su informacije o koronavirusu s istaknutim poveznicama na posljednje službene podatke o epidemiji te na preporuke o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objave Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije.

 

Informacijama se pristupa putem linka u zaglavlju web stranice

 

 

 

 

 

 

lijevo
desno