Gostujuća predavanja dr. sc. Staše Puškarića u sklopu projekta ReDu

EU fondovi
ReDu

 

 

 

 

 

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane na dva predavanja gostujućeg predavača dr. sc. Staše Puškarića koja će se održati u utorak, 4. i srijedu, 5. lipnja 2019. u hotelu Hilton, u sklopu projekta “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika".

 

•    predavanje "Govorimo o održivom razvoju", utorak, 4. lipnja u 13:30 sati, hotel Hilton
•    predavanje "Nove tehnologije zbrinjavanja otpada", srijeda, 5. lipnja u 13:30 sati, hotel Hilton.

 

Dr. sc. Staša Puškarić profesor je u trajnom zvanju visokoškolke ustanove RIT Croatia gdje od 2001. nosi kolegije vezane uz znanost o okolišu. Osim akademskog rada, profesor Puškarić istaknuti je znanstvenik s nizom objavljenih radova. Zahvaljujući upravo svom istraživačkom radu sudjelovao je i u dokumentarnom filmu „Ice on Fire“ producenta i naratora Leonarda DiCapria, koji je svoju premijeru uz ovacije imao 22. svibnja na filmskom festivalu u Cannesu, dok se službena svjetska premijera na HBO-u očekuje 11. lipnja. Film „Ice on Fire“, koji je i prije službenog prikazivanja izazvao veliko zanimanje javnosti, bavi se klimatskim promjenama i zagađenjem okoliša, a nudi i neka progresivna rješenja.

 

Projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika" ukupno je vrijedan 1.386.980,00 kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna. Projekt predviđa niz aktivnosti koje će doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

 

Službene promotivne fotografije filma "Ice on Fire" preuzete su s www.imdb.com

 

Sadržaj ovog pisanog materijala isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.

lijevo
desno