Uz potporu Grada Dubrovnika osnovan GOŠK Dubrovnik Special Power Team

Na sastanku predstavnika Grada Dubrovnika, Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 i roditelja djece s teškoćama u razvoju, održanom na nogometnim igralištu u Gospinom polju 22. svibnja, objavljeno je osnivanje sekcije Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 pod nazivom GOŠK Dubrovnik Special Power Team. U ime Grada Dubrovnika satanku su bili nazočni pročelnik i zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i Miho Katičić.

 

Zamjenik predsjednika Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 Ile Topuzović izvjestio je nazočne da je klub imenovao trenera za rad sa sekcijom za djecu s teškoćama u razvoju te da će financirati nabavu sportske opreme za članove sekcije. Također je najavio da će se u rad sekcije GOŠK Dubrovnik Special Power Team uključivati stručnjaci kvalificirani za rad s djecom s teškoćama u razvoju.

 

Početkom rujna 2022. godine Grad Dubrovnik prihvatio je inicijativu udruge "Akademija zdravog življenja" za uključivanje u projekt Sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, Special Power League.

 

Želeći dobiti što širu sliku o potrebama i afinitetima djece s teškoćama u razvoju s područja grada Dubrovnika za bavljenje sportskim aktivnostima, Grad Dubrovnik je za suradnju zamolio predsjednicu udruge "Poseban prijatelj" Dženitu Lazarević, koja je pripremila i objavila anketni upitnik na koji se mogu javiti svi zainteresirani za uključivanje u ovaj projekt. Anketom se željelo utvrditi zainteresiranost dubrovačke djece koje imaju teškoće u  razvoju i njihovih roditelja za bavljenje športom, uzimajući u obzir oblik i karakter oštećenja odnosno teškoće. 

 

Rezultati dobiveni anketnim upitnikom koriste se za formiranje nogometnog tima koji će se uključiti u Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju - Special Power League, ali i za pripremu Programa javnih potreba u športu za osobe s invaliditetom. Podsjećamo da je Grad Dubrovnik kao prvi grad u Republici Hrvatskoj osigurao u svom proračunu zasebnu stavku za šport za osobe s invaliditetom.

 

GOŠK Dubrovnik Special Power Team svoj će premijerni nastup imati na 20. izdanju sportskih susreta Special Power League, koji će se održati u Dubrovniku koncem listopada ove godine.

 

 

 

lijevo
desno