OTVORENO GLASOVANJE Dubrovnik - vodeća kruzing destinacija u Europi 2021. natječe se za titulu najbolje svjetske destinacije

U sklopu 29. izdanja World Travel Awards, Dubrovnik je i ove godine ušao u izbor za vodeću svjetsku destinaciju u kategoriji cruise putovanja za 2022. godini.

 

World Travel Awards najprestižnija je globalna nagrada koja se dodjeljuje u više kategorija, a sve s ciljem postizanja izvrsnosti i visokih standarda unutar ključnih sektora industrije putovanja, turizma i ugostiteljstva.

 

Dubrovnik je u sklopu istog programa nagrada u 2021. godini ponio titulu vodeće kruzing destinacije u Europi, istaknuvši se tako ispred Lisabona, Izmira, Venecije, Amsterdama, Edinburgha i drugih čuvenih europskih odredišta za brodove na kružnim putovanjima. Dubrovnik je također prošle godine prvi put nominiran u kategoriji najbolje svjetske cruise destinacije.

 

Među 13 ovogodišnjih finalista, uz naš grad, nalaze se glasovita svjetska odredišta poput Dubaija, Sydneyja, Miamija, Lisabona, Maldiva i Venecije.

 

Glasovanje za najbolju cruise destinaciju na području Europe otvoreno je do četvrtka 20. listopada 2022. godine, a dodjela nagrada održat će se u Omanu 11. studenog.

 

Glasovanju uz prethodnu registraciju mogu pristupiti profesionalci i turistički djelatnici iz širokog spektra djelatnosti unutar industrije putovanja.

 

Link za glasovanje dostupan je u nastavku:

WORLD TRAVEL AWARDS 2022

 

VIše: 

 

Zahvaljujući sustavnom i pomnom djelovanju Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i ostalih dionika u proteklom su razdoblju napravljeni značajni iskoraci u kontekstu održivog i odgovornog upravljanja destinacijom kroz strateški projekt „Respect the City“. To se odrazilo i na upravljanje segmentom kružnih putovanja, primjenjujući i implementirajući strategije, mjere i rješenje uz kvalitetnu suradnju i potporu Cruise Lines International Association (CLIA). Međunarodna stručna javnost prepoznala je niz aktivnosti i inicijativu za učestalijom primjenom inovativnih tehnoloških alata, na zadovoljstvo građana ali i svih posjetitelja. Vrijedi podsjetiti kako se Dubrovnik u okviru projekta Interreg MED programa Europske unije svrstao među osam najboljih praksi održivog turizma na Mediteranu te da je bio jedan od troje finalista kandidiranih za prestižnu nagradu Seatrade Cruise Awards koja se dodjeljuje najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja.