Forumska radionica "Mladi kantautori i bendovi" iznjedrila nove mlade glazbene talente

Šesta radionica cjelogodišnje manifestacije Forum mladih Grada Dubrovnika pod nazivom "Mladi kantautori i bendovi" održala se 19. travnja u Klubu mladih Orlando.

 

Nastupili su glazbeni sastavi i pojedinci iz nekoliko škola, učeničkih domova, udruga i glazbenih platformi. Program je otpočeo nastupom Dječjeg zbora Dubrovnik pod dirigentskom palicom Sanje Dražić, koji je izveo dvije autorske pjesme Paole Dražić Zekić, a nastavio se nastupom Ženske klape Ženskog učeničkog doma Paola di Rosa. Rezultate svakodnevnog rada s mladima potom su pokazale dvije glazbene platforme. Udruga mladih Orlando predstavila je bendove Spirala, Rock Palace i Zeleni zid te kantautoricu Niku Butigan, a platforma Tvornica umjetnosti Podroom (TUP) bend Music Soul, koji je izazvao oduševljenje publike zbog sjajnog nastupa najmlađih sudionika ovogodišnjeg izdanja Foruma mladih, Arijana i Alena Tahirovića. Svoj prvi javni nastup imao je i bend Ledena kava, nastao pod okriljem Gimanazije Dubrovnik.

 

Osim mladih dubrovačkih glazbenika, koncert u Klubu mladih Orlando svojim je odlićnim nastupom obogatio i mladi konavoski bend Teška vremena iz Čilipa.

 

Ova forumska radionica pokazala je puni smisao Foruma mladih, jer je iznjedrila nove mlade dubrovačke glazbene talente i pokazala da je dubrovačka glazbena scena, koja je bila poprilično zamrla za vrijeme epidemije, itekako vitalna i kvalitetna.

 

Ovogodišnji ciklus radionica Foruma mladih završit će nastupom dubrovačkih plesnih skupina i studija pod nazivom "Ples, ples, ples!" u Kazalištu Marina Držića 29. travnja.

lijevo
desno