Forum mladih za školsku godinu 2021/22. započeo priredbom "O čemu sve pišemo"

Prva priredba cjelogodišnje manifestacije „Forum mladih“ pod nazivom „O čemu sve pišemo“ održala se u srijedu, 27. listopada, u prostorijama Narodne knjižnice - Ogranak Lapad. Svoje literarne radove pročitali su učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova, a program je zbog epidemioloških razloga bio podijeljen u dva dijela.

 

Organizator radionice i priredbe je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a suorganizator ustanova u kulturi Dubrovačke knjižnice.

 

Koordinator programa Forum mladih, Miho Katičić, zahvalio je mladima i njihovim učiteljima na predanom radu, mladima pogotovo na njihovoj hrabrosti i kreativnosti te podsjetio kako je za sadašnji oblik održavanja Foruma zaslužna upravo jedna mlada djevojka, Antonija Merčep, na čiju inicijativu je Forum, koji je u početku bio dvodnevna manifestacija, postao cjelogodišnji program.

 

Učenici osnovnih i srednjih škola na ovoj su priredbi pokazali maštovitost i zrelost, podijelili svoja iskustva i interese kroz tekstove o različitim temama.  Mladi su pisali o knjigama i knjižnicama, prijateljima, obitelji, ljubimcima, zavičaju, školskim iskustvima, pri čemu su se hrabro upustili u prostore između stvarnog i izmaštanog svijeta i pokazali umješnost i zrelost.

 

Radove učenika koji nisu bili u mogućnosti sudjelovati, čitali su njihovi prijatelji.

 

Priredbu „O čemu sve pišemo“ moderirala je Marjana Leventić iz Dubrovačkih knjižnica.

 

Sljedeća radionica Foruma mladih „Rukama složeno“, najavljena je za 24. studenoga i bit će postavljena u prostoru  Centra za mlade Dubrovnik.  Miho Katičić pozvao je prisutne da prijave svoje radove -  sve ono što rukama slože, naslikaju, nacrtaju i oblikuju na bilo koji način.

lijevo
desno