Forum mladih postao najljepša dubrovačka priča

Projekt Grada Dubrovnika Forum mladih provodi se od 2005. godine i predstavlja glavni provedbeni projekt strateškog programa za djecu i mlade Grada Dubrovnika Mladi i Grad skupa . Zadnjih pet godina on je organiziran kao cjelogodišnji program. Cilj projekta je razvoj kreativnosti kod djece i mladih te poticanje na umjetničko stvaralaštvo kao prevencije svih patoloških ponašanja djece i mladih. Ovim projektom doprinosi se stvaranju publike u svim vrstama umjetnosti pa tako i razvoju kulture  te očuvanju baštine.

Završnom manifestacijom „Gotovo je , gotovo“  završen je i ovogodišnji  Forum mladih  koji prati školsku godinu 2016./2017. te su postignuti  slijedeći  impozantni rezultati:
Kroz 9 manifestacija sudjelovalo je 882 mladih i djece od 5 do 25 godina koji su nastupali uz podršku 134 mentora i 16 koordinatora  po školama i učeničkim domovima te udrugama u kulturi.
Ovo je najbolji pokazatelj da Forum mladih po broju sudionika i kvaliteti izvedbi iz godine u godinu raste. Posebno treba naglasiti da Forum mladih nije natjecateljskog karaktera pa je stoga motivacija djece, mladih i njihovih mentora pozitivno afirmirajuća. Ovom prilikom im svima zahvaljujemo, a posebne zahvale idu:
Koordinatorima  manifestacija:  Zrinki Japunčić, Miru Bronziću, Đivi Galov, Jeleni Vlahović, Marini Bobić, Morani Depolo,  udruzi Orlando;
Umjetničkoj koordinatorici Foruma mladih: Paoli Dražić Zekić
Voditelju završnih manifestacija učeniku Mariu Šurkoviću
Suradničkim  javnim ustanovama  u kulturi: Kazalištu Marina Držića,  Kinematografima  Dubrovnik te Art radionici Lazareti te Informaduru (udruga Maro i Baro), Unidu TV i Unidu radio, koji su promovirali i pratili cjelogodišnju manifestaciju.
Svake godine pomno se  analiziraju učinci i opseg Foruma mladih, kako bi se projekt unaprjeđivao i razvijao. Evidentno je  kako  postoji veliki nesrazmjer u sudjelovanju djece u odnosu na mlade, te je u svrhu uravnoteženja projekta, Forum mladih zajedno sa suradničkim organizacijama  prijavljen na: javni poziv: UMJETNOST I KULTURA  ZA MLADE Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europskog socijalnog fonda. Cilj prijave je dobiti dodatni financijski i ljudski potencijali za razvoj projekta sa skupinama mladih.
lijevo
desno