Fantastičan uspjeh međunarodne športske priredbe Du Motion 2023.

Međunarodna športska priredba Du Motion 2023, koja se u Dubrovniku održala 29. i 30. travnja, i ove je godine polučila fantastičan uspjeh. Sudjelovalo je preko 2.500 trkača iz pedesetak zemalja svijeta.

 

Prvi dan ove športske priredbe organizirala se dječja utrka "Orlando" na Stradunu, na kojoj je sudjelovalo 350 djece djece iz dubrovačkih dječjih vrtića i škola, a potom i posebna atrakcija manifestacije Du Motion, dvokilometarska utrka dubrovačkim zidinama, na kojoj je sudjelovalo stotinu trkača.

 

Drugi dan priredbe donio je utrku na pet kilometra uz sudjelovanje preko tisuću trkača. Utrka je i ove godine imala humanitarni karakter, obzirom da je cjelokupan prihod namijenjemn našoj mladoj sugrađanki Doris Bender, za čije je liječenje prikupkljeno 14.424 eura. U tradicionalnoj polumaratonskoj utrci sudjelovalo je i ove godine preko tisuću trkača. 

 

Grad Dubrovnik snažno i kontinuirano podupire organizaciju športskih priredbi u organizaciji športskih udruga s područja Grada Dubrovnika, u svrhu promidžbe športskih vrijednosti i popularizacije tih vrijednosti među građanima. Istovremeno se teži  unaprijeđenju sustava športa te nacionalne i međunarodne športske promocije Dubrovnika.

 

Grad Dubrovnik jedinstven je po načinu odnosno izvoru financiranja tradicionalnih  športskih priredbi, kako što je Du Motion. Naime, gradonačelnik i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika prihvatili su inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo da se športske i športsko plesne priredbe od značaja za Grad sufinanciraju iz dijela prihoda Proračuna Grada Dubrovnika od boravišne pristojbe. Ispravna orijentacija na organizaciju upravo ovakvih manifestacija i način finaciranja potvrđena je Strategijom brendiranja Dubrovnika kao športske destinacije, koja je rezultat sudjelovanja predstavnika Grada Dubrovnika u projektu Brand EU.

 

Športska priredba Du Motion specifična je i po tome što je nastala kao projekt suradnje gradova prijatelja Montereya i Dubrovnika i rezultat je povelje o prijateljstvu dvaju gradova.

lijevo
desno