EUROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU 2024. Gradonačelnik Franković zahvalio na izvrsnoj organizaciji: „Dubrovnik ima sve resurse i znanja za domaćinstvo prvenstva na svjetskoj razini“

Povodom završetka Europskog prvenstva u vaterpolu 2024., najvećeg sportskog natjecanja u dosadašnjoj povijesti Dubrovnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković danas se na konferenciji za medije osvrnuo na sudomaćinstvo Grada, suradnju uključenih institucija i odličnu organizaciju događaja u iznimno kratkom vremenskom razdoblju.

 

Zahvalu za čitav proces organizacije gradonačelnik Franković uputio je Hrvatskom vaterpolskom savezu, organizacijskim odborima u Dubrovniku i Zagrebu, institucijama na području Grada,  svim sportskim djelatnicima koji su uložili izniman napor u pripremi međunarodne vaterpolske manifestacije, koji je okupila vrsne vaterpoliste, stožere koji su sugrađanima i posjetiteljima priredili atraktivno sportsko događanje.

 

“Pokazali smo da Dubrovnik ima sve resurse i znanja da izvedemo jedan ovako zaista veliki posao. Zahvaljujem se organizacijskom odboru na čelu s Alenom Boškovićem i cijelom timu, volonterima, radnicima na bazenu, mladim snagama, PR službama, svima koji su doprinijeli da se Dubrovnik pokaže u najboljem svjetlu. Čestitku upućujem našim vaterpolistima na osvojenom drugom mjestu, uistinu sjajna utakmica i atmosfera u Zagrebu. Razgovarajući s brojnim predstavnicima reprezentacija, europskim dužnosnicima u vaterpolu moram istaknuti da su svi uputili pohvale čitavoj organizaciji. Ovo je izgledalo i bilo na svjetskoj razini, od kvalitete, koordinacije i sinergije svih. Dubrovnik je time pokazao da zna, može i hoće i treba u budućnosti organizirati još ovakvih natjecanja. Ovaj događaj pokazao je koliko je važno imati profesionalce u različitim segmentima, i na to svi skupa moramo biti ponosni. Zahvaljujem se  posebice i našim sugrađanima koji su vjerno bodrili reprezentaciju. Prepun bazen u Gružu, zajedništvo, sve su to pokazatelji uspjeha. Čast je biti na čelu ovog grada, kojeg svi hvale na europskoj razini vaterpola, u pogledu sjajnog ambijenta i organiziranosti”, istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Voditelj organizacijskog tima koji je koordinirao svim događajima u Dubrovniku bio je Alen Bošković, uz članove: Tomislav Dumančić, Maro Kapović, Ivana Brnin, Lukša Klaić, Ognjen Kržić, Lina Njirić i Romana Malohodžić.

 

“Sretan sam i ponosan na ovaj zaista veliki pothvat, izvrsnu suradnju, komunikaciju, angažiranih mladih generacija – volontera, prisustvo medija,  svih ostalih dionika, poglavito gradskih žurnih službi koji su čitavo vrijeme natjecanja bili spremni i voljni pomoći. U kratko vrijeme organizirati ovaj događaj na ovoj razini, zaista fantastično. Svo ovo proteklo razdoblje pokazana je zavidna razina organizacijskog procesa. Dubrovnik je takav da može provesti ovakve manifestacije i pothvate, možemo biti ponosni”, kazao je voditelj organizacijskog tima Alen Bošković.

 

 

Podsjetimo, svečana ceremonija otvorenja Europskog prvenstva na bazenu u Gružu održana je 4. siječnja uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića, uz nastup Četiri tenora. Nadmetanja po skupinama odigrana su u Zagrebu, a nakon početnog dijela u Dubrovniku, drugi dio natjecanja za poredak od 1. do 8. mjesta igrao se u Zagrebu, na bazenu uz Savu, a utakmice za poredak od 9. do 16. mjesta u Dubrovniku. Hrvatska reprezentacija u konačnici je osvojila europsko srebro.

 

 

lijevo
desno