Uz EU sredstva završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića vrijedna 7,8 milijuna kuna

Grad ZA učenike i studente
EU fondovi

U cijelosti su završeni radovi energetske obnove Osnovne škole Ivana Gundulića. Riječ je investiciji u osnovnoškolske kapacitete koja je, poput u prosincu završene OŠ Marina Držića te ranije OŠ Lapad, također značajno sufinancirana iz dostupnih fondova Europske unije i drugih vanproračunskih izvora.

 

Radovi na obnovi škole započeli su u lipnju 2019., odmah po završetku školske godine, te je njihov najveći dio radova u unutrašnjosti zgrade proveden tijekom ljeta, a prioritetno je bilo osposobiti što veći broj učionica do počeka školske godine.

 

Zamijenjeno je preko 1000 metara kvadratnih podnih ploha. Izvedena je temeljna hidro i termo izolacija sukladno projektu te su do kraja studenog 2019. postavljene keramičke pločice i parketi. Uz neometano funkcioniranje nastave, istovremeno su se odvijali radovi na demontaži starih i ugradnji novih otvora, radovi na cjelovitoj obnovi fasade površine 2633 metara kvadratnih i dijela krovišta. U cijeloj zgradi su postavljeni novi radijatori kao i nova rasvjeta u dijelu učionica, dvorani i manjem dijelu dvorišta, a sve u skladu sa standardom energetske obnove. Sveukupna energetska obnova završena je prije ugovorenog roka u svibnju.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.872.327,15 kuna, a Gradu su odobrena bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 64% od ukupne vrijednosti projekta.

 

Realizacijom projekta zgrada će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju dosezat će čak 71,50%. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65%.

lijevo
desno