EU PROJEKT „GRAD ZA DJECU“ Nabavlja se oprema i literatura za dječje vrtiće

 

 

 

 

 

 

 

Grad Dubrovnik pokrenuo je tri postupka javne nabave opreme, namještaja i literature za dječje vrtiće, u sklopu projekta "Grad za djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika". Bespovratnim sredstvima iz europskih fondova procijenjene vrijednosti pola milijuna kuna bez PDV-a unaprijedit će se standard boravka djece i kvaliteta usluge u dubrovačkim vrtićima.

 

Za opremanje vanjskog igrališta Dječjeg vrtića Pčelica u Novoj Mokošici raspisana je javna nabava procijenjene vrijednosti od 293 tisuće kuna bez PDV-a, a rok za dostavu ponuda je 18. prosinca 2020. godine do 10 sati. Najmlađi Mokošani dobit će nove kućice s didaktikom, penjalice, pješčanik, vrtni namještaj i nogometne golove, a igralište će se obložiti kvalitetnom antistres podlogom koja umanjuje mogućnosti ozljeda.

 

Druga javna nabava raspisana je za opremanje vrtića različitim namještajem te didaktičkim igračkama za igru unutar skupina te na otvorenom prostoru. Procijenjena vrijednosti je 175.600 kuna bez PDV-a , a rok za dostavu ponuda je 8. prosinca 2020 do 10 sati. Pokrenut je i proces nabave stručne literature za jačanje stručnih kompetencija djelatnika, za što je stručna služba vrtića iskazala interes u procesu provedbe projekta. Vrijednost se procijenjuje na oko 31 tisuću kuna, a rok za dostavu ponuda je 8. prosinca do 10 sati.

 

Podsjetimo, projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti  je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Nakon faze I ovog projekta, koja završava u travnju 2021. godine, Grad Dubrovnik će nastavak projektnih aktivnosti osigurati prijavom na fazu II.

 

Javna nabava oglašena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave te na internetskoj stranici Grada Dubrovnika.

 

 

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Grada Dubrovnika.