Dvije skupine mladih iz Bad Homburga posjetile Dubrovnik u nastavku programa razmjene mladih gradova prijatelja

Dvije skupine mladih iz Bad Homburga boravile su u Dubrovniku od 29. rujna do 6. listopada, nastavljajući uspješan program razmjene mladih dvaju gradova prijatelja. 

Mladi iz dubrovačke plesne udruge Convivo organizirali su za svoje vršnjake iz Bad Homburga bogati edukativno zabavni program. U edukativnom dijelu programa mogli su se upoznati s bogatom poviješću Dubrovnika od doba Dubrovačke republike do danas. Obzirom da se posjet dogodio u vrijeme obilježavnja najtežih dana u dubrovačkoj povijesti, naglasak edukativnog dijela programa bio je na Domovinskom ratu. Tako je Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, na sam dan obilježavanja napada srpskog i crnogorskog agresora na Grad 1. listopada, organizirao pješačenje "stazom deva" na Srđ, predavanje o Domovinskom ratu dubrovačkog branitelja Boža Burića te posjet Muzeju Domovnskog rata. U zabavnom dijelu programa mladi iz Bad Homburga bili su nazočni na utrci karića "Balinjera" u Orašcu, posjetili otoke Lokrum i Lopud, imali druženje na dubrovačkoj plaži Sunset Beach te u adrenalinskom parku u Konavlima.

Istovremeno je u Dubrovniku boravila i skupina mladih iz tamošnjeg rukometnog kluba, koje su ugostili vršnjaci iz Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik uz potporu gradova Bad Homburga i Dubrovnika. Mladi rukometaši uključili su se u zajedničke dijelove programa: posjet Srđu i druženje na Sunset Beachu, a primio ih je dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Gradonačelnik Franković posebno je pozdravio i zahvalio gospođi Olgi Stoss, Hrvatici koja desetljećima živi u Bad Homburgu, koja je od Domovinskog rata do danas nesebičnim humanitarnim radom pomagala Dubrovniku, za što je i zaslužila nagradu Grada Dubrovnika.

 

lijevo
desno