Dvije tisuće petsto sudionika na dvodnevnoj športskoj priredbi DuMotion 2022.

DuMotion (Dubrovnik in Motion) športska je priredba od posebnog značaja za Grad Dubrovnik, koja se sufinancira kroz posebnu stavku gradskog proračuna. DuMotion 2022. je brojem sudionika, promidžbenim i gospodarskim učincima, kao i razinom organizacije, premašio sva dosadašnja izdanja ove priredbe.

 

U dvodnevnom športskom događanju sudjelovalo je 2.500 trkača iz 44 zemlje svijeta. 30. travnja održala se jedinstvena utrka dubrovačkim zidinama, koja je zbog specifičnih uvjeta i sigurnosti sudionika bila ograničena na sto trkača, nakon čega je Stradunom protrčalo dvjestotinjak malih trkača iz dubrovačkih vrtića i škola. 

 

Drugog dana manifestacije održala se utrka na pet kilometara, na kojoj je sudjelovalo 1.000 trkača te polumaraton s 1.200 trkača. 

 

DuMotion svake godine ima i izrazito humanitarni karakter. Ovogodišnja utrka na pet kilometara za cilj je imala potporu Društvu multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije. U samoj utrci sudjelovali su i dubrovački pojedinci i udruge, za čiju se potporu trčalo prethodnih godina. Tako je Nevio Krešić trčao utrku na pet kilometara, dok su se Karla Sentić i članovi Udruge za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije pridružili volonterima. Najveće oduševljenje trkača i gledatelja izazvao je svojim ulaskom u cilj polumaratonske utrke mladi Dubrovčanin Ante Kolunđija sa svojom ekipom.

 

Posebnu vrijednost manifestaciji DuMotion svojom predanošću, požrtvovnošću i veseljem daju dubrovački volonteri, kojih je ove godine bilo preko 700.

 

Prema podacima organizatora, sudionici športske priredbe DuMotion 2022. ostvarili su 11 tisuća noćenja, čime se još jednom potvrđuje pravilna orjentacija Grada Dubrovnika na organizaciju tradicionalnih međunarodnih športskih priredbi.

lijevo
desno