Dubrovčani uspješni u Montereyu

Dubrovački natjecatelji Luka Đurović i Sandra Ivanković na polumaratonu u Montereyu postigli su najbolje osobne rezultate u ovoj disciplini, a Đurović je pritom dobio i nagradu kao drugi najbolji natjecatelj u kategoriji od 16-19 godina.

 

Naime, u sklopu suradnje gradova prijatelja Dubrovnika i Montereya, u Kaliforniji je boravila delegacija Grada Dubrovnika te ovo dvoje sportaša. Oni su na 5. DuMotion izdanju u travnju ove godine bili najuspješniji od dubrovačkih natjecatelja te su za nagradu dobili putovanje u Monterey kao sudionici manifestacije „Monterey Bay Half Maraton“.

 

Isto tako, nakon utrke u Montereyu, u kojoj je sudjelovalo preko 9 tisuća natjecatelja u dobi od 12 do 87 godina održana je nagradna igra. Tajnik Dubrovačkog saveza sportova te direktor Du Motiona Alen Bošković i izvršni direktor zaklade Big Sur Doug Thurston između nekoliko stotina natjecatelja iz Montereya izvukli su dobitnike, po jednog natjecatelja i natjecateljicu, nagradnog putovanja na polumaraton u Dubrovnik zadnjeg vikenda u travnju 2020. godine.

 

Inače, Dubrovnik i Monterey gradovi su prijatelji od 2007. godine, a zajednički projekt ove sportske manifestacije posebno se ističe u toj suradnji. Kroz suradnju gradova odvija se i redovita razmjena zaposlenika, a tijekom zadnjeg posjeta razgovaralo se o mogućnostima kulturne suradnje - prije svega Jazz festivala u Montereyu i Dubrovačkih ljetnih igara te nedavno završenog Jazz festivala u Lazaretima.

lijevo
desno