Dubrovački predstavnici na 15. Susretu gradova i općina prijatelja djece u Karlovcu

Predstavnici Društva Naša djeca Dubrovnik i Grada Dubrovnika sudjelovali su na 15. Susretu gradova i općina prijatelja djece, koji se održao 22. rujna u Karlovcu. Društvo Naša djeca Dubrovnik predstavljali su dječja gradonačelnica Eva Aleksić i njena zamjenica Petra Serdan te članovi Društva Goran Tomaš i Vesna Lučić, dok je Grad Dubrovnik predstavljao zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

 

Vrijedni domaćini priredili su bogat i raznovrstan program za djecu i odrasle. Susret je otvoren sjajnom dječjom predstavom u Gradskom kazalištu Zorin dom, a nastavio se kreativnim radionicama za djecu, panel raspravom za odrasle u Kinu Edison te posjetom Javnoj ustanovi Slatkovodni akvarij Aquatika.

 

Grad Dubrovnik istinski je prijatelj djece prije svega jer osluškuje potrebe djece i mladih. Primjerice, jedan projekt za djecu zvao se "Poslušajmo što djeca govore", gdje su djeca Grada slobodno iznosila svoje prijedloge i primjedbe usmjerene boljim uvjetima za život i razvoj djece u našem Gradu. Temeljem tih prijedloga Grad Dubrovnik osmislio je i već deset godina provodi strateški program za djecu i mlade "Mladi i Grad skupa".

 

Grad Dubrovnik je pristupio akciji Gradovi i općine prijatelji djece 25. travnja 2000. Titula „Grad Dubrovnik - prijatelj djece” dodijeljena je Gradu Dubrovniku 4. veljače 2006, priznanje koje se dodjeljuje gradovima u Hrvatskoj koji u potpunosti ostvaruju prava i potrebe djece, poštujući načela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

 

 

lijevo
desno