Dubrovački model sufinanciranja parasporta primjer dobre prakse na predstavljanju Strategije hrvatskog parasporta

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković sudjelovali su na predstavljanju Strategije razvoja parasporta u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2022. do 2030., koja se održala u Splitu 25. ožujka u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

 

Cilj radionice bio je upoznati županijske i gradske športske dionike sa strateškim ciljevima hrvatskog parasporta i akcijskim planom, s naglaskom na mjerama i aktivnostima usmjerenim ka razvoju parasporta područne i lokalne samouprave. Prezentaciju ciljeva i mjera Startegije razvoja hrvatskog parasporta održao je Zrinko Čustonja, profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

Profesor Čustonja, zajedno s kolegom Dariom Škegrom, autor je i Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture Grada Dubrovnika te Strategije brendiranja Dubrovnika kao sportske destinacije.

 

U raspravi i zaključcima radionice kao primjer dobre prakse istaknuta je dugogodišnja skrb za športaše s invaliditetom kroz Program javnih potreba u športu Grada Dubrovnika, a posebno novost u ovogodišnjem Proračunu Grada Dubrovnika, u kojem je kao zasebna stavka izdvojen program javnih potreba za športaše s invaliditetom u visini od 250 tisuća kuna.

 

lijevo
desno