Dubrovački karnevo 2024.: Dođite svakako i svakakvi!

Dvadeset i peti, obljetnički i tradicionalni Dubrovački karnevo održat će se od 9. do 13. veljače u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a realizaciji se pridružuju ustanove u kulturi i drugi vrijedni partneri, kako bi Grad oživio u ovim lijepim danima veljače i svih nas podsjetio na dugu tradiciju maškaravanja. Za sve koji to budu željeli Art studio Kantunić pripremio je veliki broj maškarica koje će se moći dobiti na poklon i „uklopiti“ se u maškarani đir u Gradu.

 

Kao i prethodnih godina, veliki dio programa namijenjen je djeci i mladima koji se maškarama najviše i raduju. Karnevo tako otvara „Maškarani vrtićki dan“ u petak, 9. veljače. Nakon đira Stradunom, najmlađe maškare predstavit će se na pozornici ispred Katedrale nakon čega će uslijediti proglašenje najboljih grupa te maškarana zabava U najvećem gradskom naselju Mokošica, u popodnevnim satima  u subotu 10. veljače planiran je maškarani mimohod Gradske glazbe Dubrovnik uz Mažoretkinje grada Dubrovnika, a najmlađi će se zabaviti na dječjoj maškaranoj zabavi u OŠ Mokošica. Istog dana u gradu u Studentskom domu Academis na rasporedu  je „Veliki ples malih maškara“ Društva naša djeca Dubrovnik. U nedjelju, 11. veljače organizira se „Faćenda od malih maškara“, te će se u  Klubu Lazareti od  15 sati mali i veliki zabaviti, a izabrat će se najbolje maškare i maškarane familije.

 

 „Maškarani školski dan“ razvedrit će karnevalsku pozornicu četvrtog dana, 12. veljače od 11 sati. Điratu Stradunom  prvi će učiniti maškarani učenici od 1. do 4. razreda, dok će se u popodnevnim satima zabavljati učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola, uz nezaobilazno proglašenje najboljih maškaranih razreda i zabavu na otvorenome.

 

 „Dođite svakako i svakakvi“ i na programe namijenjene onima nešto starijima! U petak 9. veljače večer je rezervirana za „Maškaratu ispod kuplja“ u Klubu Lazareti.

 

Popularni program „Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula“ održat će se drugog dana, u subotu 10. veljače ispred Luže, nakon maškaranog nastupa Gradske glazbe Dubrovnik i Folklornog ansambla Linđo, kad će se moći provati naši popularni  makaruli šporki i krafeni.

 

U 19 sati  u nedjelju 11. veljače svi su pozvani u Kazalište Marina Držića na „Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra“ nakon kojega se na taraci ispred teatra organizira  „Mali veljun“ maškarani party uz živu glazbu od 20 sati za sve.

 

Na Ultimi od karnevala, veljun se ove godine vraća u Culture Club Revelin gdje će se za dobru zabavu 13. veljače u 20 sati pobrinuti grupa Taliri uz DJ-a, a pripremljena je popularna cijena ulaznice i privlačne nagrade najboljim maskama.

 

Podržite dugu tradiciju maškaravanja  u Dubrovniku, dođite nam svakako i svakakvi i budite uz Dubrovački karnevo 2024.

lijevo
desno