Dubrovački gradonačelnik primio veleposlanicu Indonezije

 

Veleposlanicu Republike Indonezije u Hrvatskoj Suwartini Wirta, u čijoj je pratnji bio savjetnik za ekonomske poslove Datu Putra Persada, primili su danas u nastupni posjet gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo nazočnošću veleposlanice Wirta koja po prvi puta boravi u Dubrovniku i na svečanoj proslavi 1051. Feste svetog Vlaha, istaknuvši važnost ovog događaja kao neodvojivog tradicijskog simbola hrvatske i dubrovačke kulture.

 

Na sastanku se razgovaralo o jačanju međunarodnih odnosa Indonezije i hrvatskih gradova, poput Dubrovnika, atraktivnog mediteranskog i turističkog odredišta. Usuglašeno je također kako je postoji potencijal za unaprjeđenje odnosa u pogledu razmjene studenata u području ugostiteljstva i turizma.

 

Veleposlanica Indonezije zahvalila je predstavnicima Grada na dobrodošlici, naglasivši kako je počašćena sudjelovanjem na ovogodišnjoj Festi i Danu Grada Dubrovnika.

 

lijevo
desno