Dubrovački bend Dapal nastupio na Festivalu mladih u Bad Homburgu

Dubrovački glazbeni sastav Dapal sudjelovao je u programu razmjene mladih glazbenika s gradom prijateljom Bad Homburgom boravivši u Bad Homburgu od 30. kolovoza do 4. rujna za vrijeme trajanja festivala mladih pod nazivom Laternenfest.


Nastupom benda Dapal u Bad Homburgu uspješno je završio dvogodišnji program razmjene mladih u području suvremene glazbe. U dvije godine mladi glazbenici iz Dubrovnika i Bad Homburga (glazbeni sastav Under8teen) sklopili su prijateljstva te zajednički nastupali na scenskim prostorima i manifestacijama u Dubrovniku i Bad Homburgu. Osim druženja, oba glazbena sastava prilikom boravka u Dubrovniku i Bad Homburgu imali su zanimljiv edukativno zabavni program, kroz koji su se upoznali s baštinom i kulturom dva prijateljska grada. Tijekom svog boravka u Bad Homburgu, dubrovački mladih glazbenici održali su koncert u kulturnom centru E-werk te sudjelovali u glazbenom programu tog centra s još devet glazbenih sastava. Vidljiv je napredak u kvaliteti glazbe i izvedbe oba sastava, koji su počeli stvarati i autorsku glazbu. Mladi dubrovački glazbenici izveli su svoj jednosatni program na središnjoj pozornici festivala Laternenfest.

Bend Dapal proizvod je izvrsne škole suvremene glazbe, koja djeluje već desetak godina u sklopu Osnovne škole Lapad, pod ravnanjem profesora Frana Pavlovića. Ovaj je projekt dio strateškog gradskog programa Mladi i Grad skupa, a od ove se godine uspješno nastavlja u suradnji s Klubom mladih Orlando, u čijim prostorima bend Dapal trenutno vježba.

lijevo
desno