Humanitarna Dubrovačka trpeza ponovno na Stradunu okupila građane i posjetitelje

Tradicionalni gastronomski događaj humanitarnog karaktera - Dubrovačka trpeza održana je danas na Stradunu nakon dvogodišnje pauze zbog globalne pandemije koronavirusa. Od prodaje bonova za hranu i piće prikupljeno je 94.149 kuna. 

 

Na trpezi dugoj 136 metara i postavljenoj duž cijeloga Straduna ponovno su se predstavili brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji su prezentirali svoje znanje i umijeće.

 

Jesenska dubrovačka trpeza humanitarne je prirode i kruna je tradicionalnog Good Food Festivala. Ona je istovremeno namijenjena našim građanima kao zahvala na dobro odrađenoj sezoni, ali i posjetiteljima, čiji je broj pokazatelj jednako uspješne posezone.

 

Izlagače, njih 42, pred samo otvorenje obišli su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, pročelnica Upravnog odjela za za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković. 

 

Organizatori Dubrovačke trpeze su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i TUŠ Dubrovnik.

 

 

 

42 

136 metara

 

94 149 kuna