Dubrovačka slikarica Mare Šoletić izlaže u Nizozemskoj

U nizozemskom gradu Naardenu, otvorena je izložba dubrovačke slikarice Mare Šoletić pod nazivom  ''Ab Origine -  Od početka''.  Izložba je postavljena u galeriji Naarderheem i moći će se pogledati do 7. siječnja 2019. godine.
 

Kao i uvijek dosad, ova hrvatsko-nizozemska slikarica,  predstavila je dojmljiv likovni ciklus slojevite izražajnosti, prepun simboličnih i metafizičkih elemenata. Poštujući dosljednost vlastite umjetničke poetike, umjetnica je izložila dvadeset djela velikog formata u kombiniranoj tehnici. Pored standardnih akrilnih boja koje upotrebljava u svom radu, slikarica je koristila i prirodne materijale i začine, poput raznih vrsta čajeva i krupne morske soli. Njeno kolorističko istraživanje vlastitih mogućnosti, rezultiralo je motivima u kojima se naslućuju obličja slikaričinog rodnog kraja, Mediterana, Hrvatske i Dubrovnika. U svojim radovima slikarica uspijeva prenijeti čaroliju juga sa svom svojom toplinom, senzualnošću, zvukovnom, mirisnom i kromatskom raskoši. Sva izložena djela karakterizira izražena autoričina emotivnost, ali i likovna zrelost, koja kroz istraživanje različitih slikarskih tehnika, uspješno nalazi put do svog vlastitog umjetničkog izričaja. 
 
Mare Šoletić rođena je u Dubrovniku, a trenutno živi i radi u Nizozemskoj. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika Dubrovnik (ULIPUD), kao i Umjetničkog centra Nieuwegein (KCN). Izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama diljem Hrvatske, od kojih se posebno ističe izložba ''Moji amsterdamski snovi'', postavljena u srpnju 2007. godine u Zagrebu. Nakon faze umjetnickog izražavanja u tapiseriji i tekstilnom dizajnu, početkom ovog desetljeća odlučila se u potpunosti posvetiti  slikarstvu. Njen kolorizam je procvjetao u Amsterdamu, gradu bogate umjetničke tradicije i multikulturalnosti. U svom radu koristi boje, ali i prirodne materijale, a njeni radovi su uvijek novo otkrivanje i emotivno putovanje. Umjetnički se i dalje usavršava na različitim nizozemskim slikarskim školama te neumorno slika i izlaže svoja djela.