Drugi Du STEM Festival izazvao veliko zanimanje Dubrovčana

Drugi po redu Du STEM Festival održao se u 15. travnja na Sunset Beach Dubrovnik u Uvali Lapad. Cilj projekta je popularizacija i upoznavanje javnosti sa STEM područjem. Više od 100 posjetitelja upoznalo se s djelovanjem Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Informatičkog kluba Futura, Aerokluba Nimbus, UR Instituta, Udruge inovatora Dubrovačko-neretvanske županije, Društva brodomodelara Argosy i Modelarskog instituta Nave Dumins, te s djelovanjem gostujućih udruga FabLab Hrvatska i Instituta poduzetničkog obrazovanja i inovacija.

 

Posjetitelji su se zainteresirali za rad i djelovanje udruga te su se okušali u raznovrsnim pop-up radionicama, poput programiranja bez ekrana korištenjem Bee-Bot setova, lemljenju, vožnji bicikla koji melje plastiku za reciklažu, izradi maketa brodova, puštanju zmajeva, mikroskopskim pokusima i robotici. Iz FabLab Hrvatska prezentirali su projekt STEMerica, Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija predstavio je projekt BIOPLAnet, a članovi UR Instituta izložbu „Made in Dubrovnik“.

 

Festival se nastavio 16. travnja filmskom večeri u Centru za mlade Dubrovnik.

 

Du STEM Festival organizirala je Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR (2.660.083,07 kn). Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR (2.261.070,61 kn).

lijevo
desno