Donacijom Grada Dubrovnika nabavljeno specijalizirao plovilo za spašavanje na moru

Kvaliteta života

Specijalizirano plovilo za traganje i spašavanje na moru RescueRunner, nabavljeno za potrebe Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik donacijom Grada Dubrovnika, predstavljeno je danas najprije u hotelu Lero, dok je demonstracija mogućnosti vozila priređena na plaži Mandrač u Solitudu.

 

Plovilo proizvođača renomirane švedske tvrtke Safe At Sea vrijedno je 400 tisuća kuna i financirano je iz proračuna Grada Dubrovnika. Dužine 3.6 metara i kapaciteta 375 kilograma, RescueRunner može razviti brzinu do 38 milja. Krasi ga velika otpornost materijala od kojeg je izrađen, stabilnost u najizazovnijim uvjetima na moru te manevarske sposobnosti koje mu omogućuju pristup najzahtjevnijim lokacijama.

 

Nabavka skutera RescueRunner predstavlja vrijednu akviziciju u započetom procesu osuvremenjivanja žurnih službi i dodatnom podizanju razine spremnosti za intervencije na moru, a ključna je za pilot projekt ustrojavanja službe za spašavanje na moru koju razvija upravo Dubrovački Crveni križ. Grad Dubrovnik svoje je sudjelovanje u ovom projektu potvrdio još na sastanku s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik održanom u studenom prošle godine.

 

Današnjem predstavljanju uz predstavnike Grada Dubrovnika i Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, nazočili su i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Dubrovačke vatrogasne postrojbe, Hrvatske gorske službe spašavanja, Civilne zaštite.

lijevo
desno