Dogovorena zajednička koordinacija za produljenje sezone letenja

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se danas s novim direktorom Zračne luke Dubrovnik Viktorom Šoberom i direktorom Sektora komercijalnih poslova u ZL Dubrovnik Ivanom Maslaćem. Sastanku su nazočili i direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić.

 

Tom prilikom razgovarali su o zimskom međunarodnom redu letenja i produženju sezone na zimske mjesece u kontekstu razvoja cjelogodišnjeg održivog turizma. Za iduću sezonu koordinirat će se aktivnosti uključenih turističkih dionika i to nastavkom marketinških aktivnosti na emitivnim tržištima, s ciljem što bolje iskoristivosti potencijala Zračne luke i boljitka cjelokupnog gospodarstva.

 

Za Dubrovnik je, kako je naglasio gradonačelnik Franković, iznimno bitan zračni promet i broj letova u sezoni, s obzirom da je dominantno avio-destinacija. Nakon koronakrize koja je najviše ugrozila turistički sektor, Grad Dubrovnik je s partnerima za proteklu sezonu poduzeo niz mjera za reaktivaciju pojedinih tržišta, osobito američkog i ruskog koji su ostvarili izvrsne rezultate.

 

Nakon gotovo tri godine bez zimskih letova, British Airways za ovogodišnji zimski red letenja planira ponovno uvesti letove između Londona i Dubrovnika. Razlog ukidanja ovih letova bila je globalna pandemija koronavirusa. Osigurana je i povezanost s Barcelonom, Istanbulom i Zagrebom, a značajan dio čine i charter letovi kojim je Dubrovnik povezan s niz francuskih i njemačkih gradova. Posebice je ohrabrujuća najava dolazaka charter letova iz Seoula što znači da je počeo oporavak i istočnog tržišta.

 

Direktor Šober izvijestio je gradonačelnika i njegove suradnike o izvrsnom prometu u prvih osam mjeseci te najavio kako će taj broj na kraju ove godine premašiti dva milijuna putnika, odnosno oko 75 posto od rekordne 2019. godine.

lijevo
desno