DODIJELJENI UGOVORI ZA JAVNE POTREBE U KULTURI - 350 tisuća eura za 101 program uz rast izdvajanja od 55 posto

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas ugovore o korištenju sredstava za provedbu Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2024. godinu.

 

Programom je obuhvaćeno 70 pojedinaca, društava i drugih organizacija kulture koji ću uz financijsku potporu Grada Dubrovnika provesti 101 kulturni program izvan djelatnosti ustanova u kulturi. Ukupna vrijednost financijske potpore je 350.000 eura, što predstavlja povećanje od 55 posto u odnosu na 2023. godinu.

 

Gradonačelnik je zahvalio svim prisutnim pojedincima i njihovim ustanovama na angažmanu i kreativnom doprinosu istaknuvši ako je Dubrovnik grad kulture te kako je sasvim prirodno da Grad povećava sredstva alocirana za kulturne programe te kako je sukladno rastu proračunskih prihoda opravdano očekivati povećanje izdvajanja za kulturu.

 

Programom javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2024. godinu obuhvaćene su kulturne aktivnosti koje doprinose zadovoljavanju kulturnih potreba građana Dubrovnika, obogaćivanju kulturnoga života i podizanju kulturne ponude Grada, kao i poboljšanju materijalnih uvjeta za razvoj kulture. Također, Program javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika za 2024. godinu ostvaruje se u suradnji javnog i privatnog sektora, u partnerstvu Grada Dubrovnika i gradskih kulturnih ustanova, umjetničkih organizacija, udruga, samostalnih umjetnika, umjetničkih obrta i ostalih kulturnih institucija.

 

Prioritet u financiranju Programa javnih potreba je  redovna djelatnost ustanova u kulturi kojima je Grad Dubrovnik osnivač. Osim navedenog, posebno su vrednovani i podržani projekti kojima se obilježava 45. obljetnica upisa Staroga grada Dubrovnika na UNESCO-ov Popis svjetske baštine,15. obljetnica upisa Feste sv. Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva te upis arhivskih fondova iz razdoblja Dubrovačke Republike na UNESCO-ovu listu Sjećanje svijeta u studenome ove godine. Kao i svake godine, sufinanciraju se i drugi kulturni programi koji su pozitivno ocijenjeni od strane kulturnih vijeća i sukladno njihovom prijedlogu sufinanciranja.

 

lijevo
desno