„DJEČJI TJEDAN 2022.“ Gradonačelnik Franković: Djelujemo s ciljem bezbrižnog i sretnog odrastanja najmlađih sugrađana

 

Tradicionalna manifestacija Dječji tjedan održava se diljem Hrvatske pod motom „Ljubav djeci prije svega“ do nedjelje 9. listopada. Tom prigodom gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su danas u Velikoj vijećnici predstavnike Društva naša djeca Dubrovnik i Dječjeg gradskog vijeća.

 

Gradonačelnik Franković izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom istaknuvši kako gradska uprava posebnu pozornost posvećuje upravo djeci i onim najmlađima. Naglasio je da je fokus djelovanja i dalje usmjeren na realizaciju projekata i sadržaja (parkova, igrališta) primjerenim i uređenim za mlade naraštaje i ispunjavanje njihovih svakodnevnih potreba, misleći pritom na igru i zabavu. Dodao je kako Grad Dubrovnik teži stvaranju jedne kvalitetne sredine koja će djeci omogućiti lijepo, sigurno i sretno odrastanje.

 

U ovoj prilici predsjednik GV Potrebica pohvalio je kontinuirani rad Društva naša djeca Dubrovnik koji ulažu napore u rješavanje dječjih problema i angažiraju se u kontekstu uloge djece u Dubrovniku, njihova razvoja i uključivanja u različite programe i aktivnosti.

 

Predstavnici Dječjeg gradskog vijeća i Društva naša djeca uputili su pitanja, prijedloge i želje koje bi osnovnoškolcima i srednjoškolcima znatno olakšali ispunjavanje obaveza.

 

Predsjednik Društva naša djeca Miodrag Kirin zahvalio se Gradu Dubrovniku na izvrsnoj suradnji i otvorenosti za pitanja od zajedničkog interesa mladih. U kratkim je crtama predočio sadržaj Dječjeg tjedna koji ove godine u centar zbivanja stavlja igru koja je kako je naglasio nužan segment koji najmlađim sugrađanima omogućuje slobodu, izražavanje vlastitih interesa, iskazivanje potencijala i talenata koji mogu dati doprinos zajednici u kojoj žive.

 

Ovogodišnje obilježavanje Dječjeg tjedna posvećeno je igri i zajedničkoj aktivnosti pod nazivom “Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!” a sve u svrhu podizanja opće svijesti o važnosti,  položaju i afirmiranju djece u lokalnoj zajednici i društvu.

 

lijevo
desno