Djeca iz cijele Hrvatske sudjelovala na dvadesetom susretu sportske lige za djecu teškoćama u razvoju u Dubrovniku

Dvadeseto izdanje turnira Special Power League održalo se u Dubrovniku 28. listopada 2023. Ovaj je turnir poseban i po tome što je svoj premijerni nastup imala sekcija Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919 pod nazivom GOŠK Dubrovnik Special Power Team, osnovana u svibnju ove godine.

 

Sudjelovale su sekcije nogometnih klubova: NK Istra 1961 iz Pule, NK Sloga iz Čakovca, NK Slaven Belupo iz Koprivnice, HNK Hajduk iz Splita, GNK Dinamo iz Zagreba, NK Osijek i NK GOŠK Dubrovnik 1919. Obzirom da ova liga vjerno pronosi geslo olimpijskog pokreta “Važno je sudjelovati”, svi su sudionici turnira dobili pehare i medalje.

 

Po završetku turnira za sve su sudionike turnira domaćini priredili domjenak na dubrovačkoj plaži Banje te obilazak dubrovačkih zidina, dobrotom uprave Društva dubrovačkih starina.

 

Kao posebna atrakcija susreta u Dubrovniku, u popodnevnim se satima u Športskoj dvorani u Gospinom polju organizirala demonstracija nove športske discipline pod nazivom mamanet, prilagođene verzije odbojke za žene.

 

Special Power League je sportska liga za djecu s teškoćama u razvoju, koju je 2018. godine osnovala Udruga „Akademija zdravog življenja“ iz Pule, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez (HNS), Hrvatski rukometni savez (HRS), Zaklada Mateo Kovačić, kao i brojne udruge te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva. 

 

Grad Dubrovnik se Special Power League priključio još u rujnu prošle godine prihvativši inicijativu Akademije zdravog življenja iz Pule, upravo u vrijeme formiranja posebne stavke u Proračunu Grada Dubrovnika za sportske aktivnosti osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, po čemu je Dubrovnik prvi u Republici Hrvatskoj. U 2023. godini Grad Dubrovnik će s ukupno 64.177,00 eura (483.253,00 kuna) sufinancirati sportske programe za osobe s invaliditetom i djecu s poteškoćama u razvoju u šest dubrovačkih klubova.

lijevo
desno