DIGITALNI NOMADI Prvi radni dan u Lazaretima

Svoj prvi radni dan u zajedničkom radnom prostoru u Lazaretima imalo je danas deset digitalnih nomada, pobjednika natječaja ''The Dubrovnik digital nomad-in-residence'', u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads. Dobrodošlicu su im, u ime Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, zaželjeli direktorica Ana Hrnić i pročelnik Marko Miljanić.

 

Za vrijeme svog jednomjesečnog boravka u Dubrovniku digitalni nomadi uključit će se u život zajednice i time dati doprinos na način da će, na temelju osobnih iskustava, imati prigodu uputiti prijedloge i sugestije što žele od odredišta u kojem borave i rade, odnosno dati preporuke za kreiranje boljeg okruženja za ovaj oblik turizma.

 

Svi oni svoje poslove rade online i imaju široku zajednicu na društvenim mrežama, gdje ujedno promoviraju destinaciju u kojoj borave. Na taj način privlače svoje prijatelje, obitelji i sve više digitalnih nomada. Grad Dubrovnik je upravo digitalne nomade, osobito u trenutku kada sve više ljudi radi online, prepoznao kao jednu od svojih turističkih niša, a sve s ciljem diversifikacije turističke ponude te nastojanja da postane cjelogodišnja destinacija.

 

VEZANE VIJESTI:

Otvoren poziv za građane za sudjelovanje na radionicama Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence

Upoznajte digitalne nomade koji stižu u Dubrovnik

Grad i Turistička zajednica ugostit će deset digitalnih nomada iz cijelog svijeta

Objavljen nagradni natječaj za digitalne nomade

 

lijevo
desno