Deveta Ljetna škola brodogradnje održana u Centru za mlade Dubrovnik

Osma po redu Ljetna škola brodogradnje održala se koncem srpnja na Lokrumu. Zbog velikog zanimanja polaznika, organizirala se i deveta Ljetna škola brodogradnje, koji se zbog vremenskih neprilika umjesto na Lokrumu održala 28. i 29. kolovoza u Centru za mlade Dubrovnik. Time se još jednom pokazala korist ulaganja Grada Dubrovnika u prostor Centa za mlade, u kojem djeluje i gradska Zajednica tehničke kulture i njene članice s mnogobrojnim radionicama za djecu i mlade. 

 

Prvi dan se održala radionica brodomaketarstva pod vodstvom nagrađivanih dubrovačkih brodomaketara: voditelja Centra brodomaketrastva Mladena Mitića iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vladimira Glavočića iz Društva brodomaketara Argosy. Na radionici su mladi polaznici pokazali umjeća izrade maketa pasare, barke s nadkabinom, kajaka i remorkera. 

 

Drugi dan se održala radionica mornarskih čvorova, koju je vodio Lovre Peović iz Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture. Na radionici su polaznici naučili vezivati četiri osnovna mornarska čvora: pašnjak, muški, ženski i zastavni čvor.

 

Spomenutim organizatorima Ljetne škole brodogradnje podršku su pružili Rezervat Lokrum i Hrvatski savez brodomaketara.

lijevo
desno