Delegaciju Grada Montegrotto Terme primila zamjenica Tepšić

 

Nakon službenog posjeta Gradu Mostaru s kojima imaju potpisan sporazum o bratimljenju, predstavnici talijanskog grada Montegrotto Terme iz regije Veneto posjetili su gradsku upravu Dubrovnika. Susreli su se sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić koja im je poželjela dobrodošlicu u naš grad. 

 

“Iznimno nam je drago što ste danas nakon Mostara s kojim zaista imamo sjajnu suradnju i mnoge zajedničke interese odlučili posjetiti i Dubrovnik. S Mostarom imamo izvrsne prijateljske odnose", kazala je zamjenica.

 

U ovoj je prilici predstavila delegaciji talijanskog grada snažne međunarodne veze Dubrovnika i brojen gradove prijatelje, među kojima se ističu i talijanski gradovi Venecija, Ravenna i Ragusa s kojima se njeguje suradnja u različitim područjima.

 

Gradonačelnik Montegrotta Riccardo Mortandello zahvalio se na održanom prijemu i u kratkim crtama prezentirao realizirane projekte posebice s gradom Mostarom, ali i predstavio budući EU projekt kojim se žele osnažiti odnosi sa susjednim zemljama za kojeg je iskazao želju za potencijalnom suradnjom s Gradom Dubrovnikom o čemu će se razgovori nastaviti.

 

lijevo
desno