Delegacija Grada Dubrovnika tradicionalno posjetila Dom Sveta Ana u Vinkovcima

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović posjetili su danas Dječji dom Sveta Ana u Vinkovcima.

 

Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana pomaže još od 2016. godine, kada se uključio u humanitarni projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat - Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“. Tako je i ove je godina, kroz Mjere socijalnog programa, uplatio police životnog osiguranja za četvoro korisnika Dječjeg doma u dobi od 9 do 17 godina, u ukupnom iznosu od 4.101 eura, odnosno 30.880,53 kuna, čime će sva djeca koja trenutačno borave u domu nakon napuštanja institucionalne skrbi biti zbrinuta te će im se olakšati početak samostalnog života.

 

U 2022. nastavljen je i projekt stipendiranja 10 vukovarskih studenata vrijedan 80 tisuća kuna, sukladno sporazumu između gradova prijatelja Dubrovnika i Vukovara. Dva grada potpisala su Sporazum o prijateljstvu još ratne 1993. godine, a Grad Dubrovnik već niz godina proračunskim sredstvima pomaže vukovarske studente, što je tek jedan od vidova suradnje gradova prijatelja. 

lijevo
desno