Dani Europe – učenici OŠ „Marin Getaldić“ posjetili Gradsku upravu

U okviru obilježavanja Dana Europe i Europskog tjedna, učenici Osnovne škole „Marin Getaldić“ posjetili su prostore gradske uprave u kojoj ih je dočekao gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

Učenicima je u Maloj vijećnici održana prezentacija u kojoj su objašnjene procedure nacionalnih i europskih projekata te su prikazani projekti Grada Dubrovnika, ustanova, trgovačkih i komunalnih društava u (su)vlasništvu Grada.

 

Također, u sklopu posjete učenici su obišli prostorije Gradske uprave,  a sve u skladu s epidemiološkim mjerama te ih se upoznalo s djelokrugom lokalne samouprave te funkcioniranju upravnih odjela i službi.

 

Naime, Dan Europe se obilježava 9. svibnja te je Grad Dubrovnik u suradnji s razvojnim agencijama DURA i DUNEA organizirao Dane otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uz raznovrsna informativna, edukativna, zabavna događanja kako bi se predstavili EU projekti i njihov značaj za razvoj lokalne zajednice.

 

 

 

Predstavljeni projekti: ReDu , City Changer Cargo Bike , Plastic Smart Cities CroatiaRekonstrukcija i proširenje Lapadske obale , Comuni senza frontiere , DiMaND , E-CITIJENS i ostali. 

 

lijevo
desno