Čestitka gradonačelnika Frankovića povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

U povodu obilježavanja 3. prosinca, Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković svim osobama s invaliditetom upućuje čestitku:

 

"Svake godine 3. prosinca obilježavamo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Glavni cilj nam je poboljšanje kvalitete njihovih života kroz poticanje međusobne suradnje i stvaranje partnerstva među postojećim udruženjima osoba s invaliditetom, kako bi se ublažile posljedice socijalne isključenosti, ali i senzibilizirala javnost na njihovu prisutnost u zajednici i probleme s kojima se svakodnevno susreću.

 

Tim povodom želim od srca čestitati svim osobama s invaliditetom njihov dan, ali i udrugama te pojedincima koji im neumorno i predano pomažu i čine im život lakšim. Ova koronakriza zasigurno je sve vas posebno pogodila s obzirom da se i u normalnim okolnostima svakodnevno susrećete s raznovrsnim preprekama stoga više nego ikad trebamo svi skupa poticati na uključenost i nediskriminaciju osoba s invaliditetom jer su one vrijedan dio društva. Osjećaj empatije i volje za pomoć potrebitima trebaju nas voditi ne samo na dan obilježavanja već svakoga dana. Grad Dubrovnik će i dalje podupirati sve pojedince i udruge koje pomažu osobama s invaliditetom jer želimo da se osjećate sigurni, sretni i zadovoljni u svom gradu.



Još jednom vam upućujem najiskrenije čestitke uz Međunarodni dan osoba s invaliditetom!    

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković"