"Božićna bajka" na otvaranju programa "U iščekivanju Božića u Mokošici"

Priredbom pod nazivom "Božićna bajka", koja se održala 2. prosinca u Župi Presvetog Spasitelja u Mokošici, otvoren je programa "U iščekivanju Božića u Mokošici" u okviru desetog jubilarnog Dubrovačkog zimskog festivala.

 

Program je započeo radionicom "Izrada božićnih ukrasa od gipsa" u organizaciji tamošnjeg župnog Caritasa, a nastavio se likovnom radionicom "Božićna bajka" Art Studija Kantunić. Mokoški mališani iskazali su veliko zanimanje za obje radionice i ostvarili zavidne rezultate.

 

Program "U iščekivanju Božića u Mokošici" svečano je otvoren u župnoj crkvi Presvetog Spasitelja paljenjem prve adventske svijeće, koju je blagoslovio župnik Mario Karatović. Nazočne župljane pozdravio je u ime Grada Dubrovnika zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, zahvalivši župniku i župljanima što su ugostili program Dubrovačkog zimskog festivala te izrazivši želju Grada Dubrovnika da ovaj program postane tradicionalan.

 

Otvaranje programa sjajnim je nastupom obilježio Zbor Župe Presvetog Spasitelja uz pratnju Mokoških kolendara u župnoj crkvi te nastup Kulturno umjetničkog društva "Sveti Juraj" s Osojnika na trgu ispred tamošnjeg župnog ureda s tradiocinalnim plesom "Linđo". 

 

 

 

 

lijevo
desno