Bogati subotnji karnevalski program uz maškarani kompeticijun u spravljanju šporkih makarula i dječju maškaratu u Mokošici

Karnevalski program u subotu, 18. veljače, bio je najbogatiji događanjima. 

 

Program je započeo mimohodom Stradunom i nastupom Gradske glazbe Dubrovnik i dubrovačkih mažoretkinja ispred Crkve Svetog Vlaha, a nastavio se nastupima Folklornog ansambla Linđo i Plesnog studija Lazareti.

 

Središnji događaj ovog karnevalskog dana bio je maškarani kompeticijun u spravljanju šporkih makarula, na kojem je sudjelovalo jedanaest dubrovačkih restorana i hotelskih kuća. Po ocjeni stručnog žirija najbolje šporke makarule spravili su kuhari Hotela Valamar, kojima su plaketu i zahvalnicu uručili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i direktor Turističke zajednice Grada Dubrovnika Miro Drašković. Zahvalnice su dobili i svi drugi sudionici Maškaranog kompeticijuna u spravljanju šporkih makarula. 

 

U prostoru Luže je udruga Kantunić organizirala radionicu izrade karnevalskih masaka za djecu.

 

Jutarnji karnevalski program predano su i znalački vodili Zrinka Japunčić i Sebastijan Vukosavić.

 

U popodnevni satima organizirala se na pozornici ispred Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II maškarata za djecu i mlade Mokošice, koju su sjajnim nastupima obilježile članice Plesnog studija Lazareti i Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik, pod voditeljskom palicom i uz sjajnu animaciju Zrinke Japunčić.

 

Bogati današnji karnevalski program završio je maškaranim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića i maškaranom zabavom na taraci ispred Kazališta. Dubrovački simfoničari su pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta razveselili publiku repertoarom klasičnih i zabavnih skladbi. Solisti na koncertu bili su Maja Grgić, Sebastijan Vukosavić i Džemal Cakić.

 

Program Dubrovačkog karnevala 2023. nastavlja se u nedjelju, 19. veljače, Fačendom od malih maškara, koja počinje okuplanjem kod Velike Onofrijeve fontane, nastavlja se mimohodom Stradunom i maškaranom zabavom u petoj lađi kopleksa Lazareti.

lijevo
desno