Besplatna edukacija o pripovijedanju u Lazaretima

U sklopu aktivnosti projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ Upravni odjel za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika ponovno organizira besplatnu petodnevnu edukaciju o pripovijedanju / storytellingu za odgajateljice i odgajatelje, učiteljice i učitelje, muzejske pedagoginje i pedagoge, turističke vodiče te ostale zainteresirane građane.

 

Voditeljica edukacije je Jasna Held, jedina hrvatska profesionalna pripovjedačica priča i legendi, omiljena širom zemlje (pa i šire) pred publikom različitih dobnih skupina; koja povremeno održava odlično posjećene radionice.

 

Kroz petodnevnu radionicu polaznici će se upoznati s osnovama tehnike usmenog pripovijedanja i načinima prilagodbe stila i materije pripovijedanja različitim vrstama publike (prema dobi i / ili interesu); obrađujući slijedeća područja:

 

·         Uvod u svijet bajki i priča (narodne tradicije), atmosfera bajki

·         Kultura govora (umijeće pripovijedanja i umijeće slušanja)

·         Važnost bajki u odgoju i odrastanju (slike, imaginacija, riječ i govor)

·         Lokalna pripovjedačka baština i uvod u načinje njenog prikupljanja i obrade za usmeno pripovijedanje

·         Vježba memorije u slikama

·         Razgovor o bajci, simbolika, ritam, doživljaj, točka preokreta, razvoj

·         Vježbanje pripovijedanja

·         Poezija govora, vježba (uključujući i govorne vježbe)

·         Odabir najvažnijih trenutaka u bajci

 

Edukacija će se održati od 20. do 24. svibnja 2019. godine u Lazaretima (četvrta i peta lađa), od 18 do 20 sati, uz mogućnost prilagodbe termina u dogovoru s polaznicima.

 

Prijave i upite za dodatne informacije molimo uputiti na mail: lazareti@dubrovnik.hr, kontakt telefon 020 638 201. Broj polaznika je ograničen.