Anketa za ocjenjivanje predloženih rješenja za poboljšanje prometnog sustava u Gradu Dubrovniku

U sklopu europskog projekta SumBooST2 (Sustainable Urban Mobility Boost Toolbox Upgrade) u kojem Grad Dubrovnik sudjeluje kao projektni partner, trenutačno je u tijeku provođenje anketnog istraživanja među širom javnosti.

 

Projekt SUMBooST2 sufinanciran je od strane „EIT Urban Mobilitya“,inicijative Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) koje je tijelo Europske unije. Partneri na projektu su Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti, Eriscsson Nikola Tesla d.d., Grad Rijeka i Grad Dubrovnik.  

 

Projekt SUMBooST2 razvija univerzalno primjenjivu metodologiju znanosti o podacima koja iz velikih anonimiziranih skupova podataka prikupljenih od telekomunikacijskog operatera izdvaja ključne parameter urbane mobilnosti, kao izvorišno/odredišne matrice. Ključni cilj projekta je doprinijeti održivosti prometnog sustava i potaknut promjene u modalnoj distribuciji u korist održivih oblika prijevoza, odnosno smanjenja korištenja osobnih automobile u urbanim sredinama.

 

Nakon provedenih istraživanja u gradu Dubrovniku, identificirani su parovi zona, prometni problemi unutar identificiranih zona te su predložena prometna rješenja. Cilj anketnog upitnika je prikupljanje povratnih informacija od lokalnog stanovništva na predložena rješenja. Važno je napomenuti kako anketni upitnik ne prikuplja osobne podatke ispitanika.

 

Anketni upitnik dostupan je na idućem linku: projekt SUMBooST2