Animirani film TZ i Grada Dubrovnika osvojio prestižnu međunarodnu nagradu

Poštujmo grad

Animirani film Dubrovnik – Safe Vacation nagrađen je visokim priznanjem na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR održanom od 20. do 23. listopada u Portugalu. U konkurenciji turističkih promotivnih filmova i dokumentaraca iz cijeloga svijeta, filmu s vitezom Orlandom kao protagonistom koji gledatelje odvodi u davnu 1377. pripalo je drugo mjesto u kategoriji ‘Wellnes turizam’. Nagrada je uručena producentu Stjepanu Milasu iz renomiranog hrvatskog studija „U šumi“, kreatora i producenta animiranog filma.

 

„Znali smo onda, znamo i danas“ – moto je animiranog filma u kojem srednjovjekovni vitez gledateljima predstavlja povijesnu priču o začecima karantene u Dubrovniku i Lazaretima 1377.,  kao revolucionarnom načinu borbe protiv epidemija. Vrijeme je to kad se Europa suočava sa zdravstvenom ugrozom, ujedno predstavljajući kulturne i prirodne ljepote našeg grada, na neobičan, vedar način prenoseći pozitivne poruke o sigurnosti i pozornosti zdravlju koja je u našem gradu prisutna stoljećima. Riječ je o novom alatu promocije Grada, u godini u kojoj je upravo turizam najviše pogođen krizom uzrokovanom koronavirusom.

 

Međunarodni festival turističkog filma ART&TUR održao se po trinaesti puta i kao forum za razmjenu iskustava dobio je visoko međunarodno priznanje, zahvaljujući kvaliteti i količini filmova, kao i integraciji u svjetsku mrežu sličnih festivala CIFFT. Danas je CIFFT najprestižnija inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja u marketinškom videu turističke industrije. Sa 18 članova festivala, Grand Prix CIFFT Circuit najveće je natjecanje posvećeno video marketingu za industriju putovanja i turizma, obuhvaćajući 17 zemalja i 18 gradova.