Akcija pošumljavanja Žarkovice: 500 novih sadnica na mjestu nekadašnjeg nelegalnog azila

Akcija pošumljavanja Žarkovice održana je danas uz sudjelovanje gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i njegovih suradnika, djelatnika društva Vrtlar d.o.o. i učenika četvrtih razreda OŠ Montovjerna.

 

Uz gradonačelnika Frankovića u akciji pošumljavanja predjela na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje sudjelovali su i njegova zamjenica Jelka Tepšić, pročelnice i pročelnici gradskih upravnih tijela, predstavnici gradskih ustanova i Gradskog vijeća te JVP Dubrovački vatrogasci.

 

Na području na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje posađeno je sveukupno 500 sadnica sorti koje se tradicionalno nalaze na dubrovačkom području; 250 sadnica duba, 150 sadnica čempresa te 100 sadnica pinja.

 

Akciju je organizirao Grad Dubrovnik uz prvi dan proljeća, a sukladno ranijim najavama ozelenjavanja ovog dijela koji je prošle očišćen od velike količine otpada. Prethodno je, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u prvi gradski azil za napuštene i nezbrinute životinje.

lijevo
desno