Plastic Smart Cities - u adventskoj kućici „Festivus“ dostupne čaše za višekratnu uporabu

Plastic Smart Cities

U sklopu EU projekta „Plastic Smart Cities“, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita, projektni partner Grada Dubrovnika, potpisala je Ugovor o suradnji s tvrtkom Neverin d.o.o. za ponudu adventske kućice „Festivus“, a za vrijeme trajanja Dubrovačkog zimskog festivala.

 

Naime, u ponudi kućice "Festivus", koja se nalazi na Stradunu, dostupne su čaše za višekratnu uporabu, a iste se nude uz kauciju u iznosu od 10 kuna. Novac će se kupcima vratiti po predaji čaše nakon konzumacije napitaka, odnosno kupac može odustati od kaucije i zadržati višekratnu čašu.

 

Cilj navedenog pilot aranžmana je promicanje korištenja višekratnih opcija u svrhu smanjenja zagađenja jednokratnom plastikom, ali i ispitivanje interesa posjetitelja za ovakvom praksom radi primjene na budućim sličnim događanjima.

 

Inače, svi ugostitelji koji drže adventske kućice u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala dužni su se kao ugovorne obveze pridržavati donesene Odluke o ograničavanju korištenje jednokratne plastike, a naljepnice za spremnike uz kućice s uputama o odvajanju otpada podijeljene su svim zakupcima.  

lijevo
desno