NAGRAĐENA 103 UČENIKA I 24 MENTORA Uručena prva priznanja i nagrade Grada Dubrovnika učenicima i studentima ukupne vrijednosti 14 tisuća eura

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas nagrade i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Grada Dubrovnika za postignuti uspjeh na državnim natjecanjima, odnosno za osvajanje jednog od prva tri mjesta.

 

Nagrade i priznanja za samostalne i skupne uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama primilo je 103 učenika i 24 mentora, a ukupni nagradni fond koji će se isplatiti na osobne račune, odnosno račune škola iznosi 14.150 eura.

 

Gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitke svima nagrađenima naglasivši da su priznanja i nagrade zaslužili učenjem, radom i iznimnim zalaganjem. –„Vaš uspjeh učvršćuje naše uvjerenje da dubrovačka izvrsnost ima budućnost baš kao što je imala prošlost, toliko impresivnu da je i danas izučavamo, učimo od nje i divimo se postignućima naših predaka. Jer znanje je nešto što vam nitko nikada neće moći oduzeti i svakako nešto što će vas sutra činiti jedinstvenima i biti vaša najveća valuta za profesionalni, društveni i osobni razvoj“, rekao je gradonačelnik. Izrazio je nadu da će ove nagrade koje Grad Dubrovnik uručuje prvi put poslužiti kao poticaj i drugim učenicama i učenicima da se rad i trud isplate.

 

Dodjeli nagrada nazočili su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sa suradnicima i pročelnica Upravnog odjela odjel za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo. Glazbenim izvedbama događaj su uveličali učenice i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

 

Podsjetimo, Pravilnik o nagrađivanju učenika i studenata Grada Dubrovnika donesen je u srpnju ove godine, a pratilo ga je provođenje prvog javnog poziva u trajanju od mjeseca dana. Pravilnikom je predviđeno nagrađivanje učenika i njihovih mentora, a uključuje isplatu novčanih nagrada i dodjelu priznanja. Pisano priznanje dodjeljuje se svakom učeniku bez obzira je li na državnom natjecanju nastupio kao pojedinac ili član grupe.

 

Novčana nagrada za pojedinačni rezultat isplaćuje se na osobne račune učenicima i njihovim mentorima ostvaren na državnom natjecanju ili smotri kao i studentima, dobitnicima rektorove nagrade. Studentima, dobitnicima rektorove nagrade, pripada novčana nagrada u iznosu od 300 eura. Visina novčane nagrade koja se isplaćuje na osobne račune učenicima i njihovim mentorima iznosi 300 eura za prvo, 200 eura za drugo, odnosno 100 eura za treće mjesto, a ukoliko učenik ima više mentora onda se nagrada mentorima dijeli na jednake dijelove. Novčana nagrada za skupni rezultat ostvaren na državnom natjecanju, za postignute rezultate na natjecanjima koje organizira Hrvatski školski sportski savez kao i za postignute rezultate na državnim smotrama na kojima se postignuća učenika ne rangiraju isplatit će se na račun škole; 450 eura za prvo mjesto, a 350 odnosno 250 eura za drugo i treće mjesto, a škola će u dogovoru s učenicima i mentorima koji su ostvarili pravo na novčanu nagradu odlučiti na koji način će utrošiti dodijeljena joj sredstva.

 

 

 

lijevo
desno