Završnica europskog projekta "Edukacija trenera i volontera plivanja za rad s osobama s invaliditetom" u Dubrovniku

Dubrovački savez športova organizirao je 16. i 17. travnja završno događanje projekta Europske unije pod nazivom "Edukacija trenera i volontera plivanja za rad s osobama s invaliditetom".

 

Okrugli stol s temom uključivanja u športske aktivnosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom organizirao se 16. travnja u Studentskom centru Dubrovnik. U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici udruga osoba s invaliditetom iz Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije te predstavnici sportskog kluba za osobe s invaliditetom “Športno društvo Plavalček” iz Slovenije.

 

U radu okruglog stola sudjelovao je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, koji je predstavio recentne projekte Grada Dubrovnika usmjerene na uključivanje aktivnosti djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u športske aktivnosti, kao što su izdvajanje zasebne proračunske stavke za šport osoba s invaliditetom u visini od 33 tisuće eura, provođenje ankete o afinitetima za bavljenje športom djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u svrhu izrade Programa javnih potreba u športu za osobe s invaliditetom te uključivanje Grada Dubrovnika u Sportsku ligu za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom Special Power League.

 

Na Gradskom bazenu u Gružu 17. travnja održalo se neformalno natjecanje u plivanju bazenu s osobama s invaliditetom.

 

Tijekom provedbe projekta u proteklih godinu dana, četiri trenera plivanja i četiri volontera iz Hrvatske i Slovenije prošli su neformalnu obuku za rad s osobama s invaliditetom, koju su vodili Mihovil Španja i Ana Matković Mustapić.

 

Projekt EDCaV sufinancirao se iz Erasmus+ programa Europske unije u iznosu od 30 tisuća eura. Pored Dubrovačkog saveza športova kao nositelja projekta, partneri na realizaciji projekta bili su Športno društvo Plavalček iz Slovenije i Udruga Vere Montis iz Rijeke.

lijevo
desno