Plastic Smart Cities - Croatia

Grad Dubrovnik dio je Plastic Smart Cities, globalne inicijative WWF-a čiji je cilj angažiranje velikih i malih općina u usvajanju mjera i politika koje pomažu u smanjenju potrošnje plastike i poboljšanju gospodarenja otpadom.

 

Tijekom razdoblja od dvije godine, Grad će surađivati ​​s Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce i World Wide Fund for Nature (WWF) na razvoju niza aktivnosti, uključujući provedbu mjera za smanjenje ili zaustavljanje uporabe plastike za jednokratnu uporabu u raznim segmentima društvenog života grada, kao i boljim gospodarenjem plastičnim otpadom. U suradnji s partnerima, Grad Dubrovnik izradit će Akcijski plan i pokrenuti pilot projekt s ciljem smanjenja onečišćenja plastikom za 30% u roku od dvije godine.

 

Uz Grad Dubrovnik, ostali gradovi koji su se pridružili Inicijativi za borbu protiv onečišćenja plastikom su gradovi:Trogir, Nica Azurna obala (Francuska), Izmir i Prinčevi otoci (Turska), Hammamet, Monastir i Gabes (Tunis), i Tanger (Maroko). Inicijativa ima za cilj partnerstvo s najmanje 25 mediteranskih gradova  ili otoka do 2022. godine, osiguravajući da oni naprave mjerljive rezultate smanjenja dotoka plastike do 2030. Ovi gradovi i otoci pomoći će u izgradnji globalne ambicije WWF-a za 1000 plastičnih pametnih gradova i turističkih odredišta do 2030. godine.

 

 

 

Povezane vijesti u sklopu projekta "Plastic Smart Cities"https://www.dubrovnik.hr/plastic-smart-cities.

 

plastic smart cities

Savjeti za život bez jednokratne plastike

Upute za ured bez plastike

Događaji bez plastike