Comuni senza frontiere

COMUNI SENZA FRONTIERE

Naziv projekta: COMUNI SENZA FRONTIERE / CITIES WITHOUT FRONTIERS

Naziv programa: EUROPE FOR CITIZENS

Ukupna vrijednost projekta: 14.615,00 €

Početak provedbe projekta:  1.10.2020.

Završetak provedbe projekta:  31.6.2021.

 

Projektni partneri

1.       Grad Granze

2.       Grad Dubrovnik

3.       Grad Bacsalmas

4.       Grad Seini

5.       Provincija Padova

6.       Pokrajina Nowe Warpno

 

Opis projekta

Projekt ˝Comuni senza frontiere˝ je sufinanciran kroz EU program Europa za građane.

Europa za građane je program Unije koji potiče suradnju europskih zemalja u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo. Svrha Programa jest potaknuti građane/ke Europe na promišljanje zajedničkih vrijednosti poput mira, slobode, ravnopravnosti, pravednosti, solidarnosti i prakticiranje demokratske političke kulture kroz građansku participaciju, volontiranje, međukulturalni dijalog i međusektorsku suradnju.

U sklopu projekta planirana je organizacija velikog finalnog događaja u Gradu Granze, Italija u srpnju 2021. godine. Na navedenom događaju sudjelovati će svi dionici direktno uključeni u provedbu projektnih aktivnosti tijekom kojeg će se predstaviti rezultati projekta, razmijeniti mišljenja i iskustva na temu razumijevanja Unije i poboljšanja uvjeta za građansko i demokratsko sudjelovanje u politikama Unije. Sastanak će paralelno s europskim igrama i sportskim aktivnostima uključivati ​​radionice, sportske i društvene aktivnosti u zajednici s ciljem osnaživanja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji.

Nositelj projekta je Grad Granze  iz Italije, dok su ostali partneri Grad Aljmaš iz Mađarske, Grad Seini iz Rumunjske, Pokrajina Nowe Warpno iz Republike Poljske te Provincija Padova iz Italije.  Grad Dubrovnik jedini je hrvatski partner na projektu. Projekt je sufinanciran od strane Europske komisije i trajat će 9 mjeseci.

 

Glavni cilj:

Glavni cilj projekta ˝Comuni senza frontiere˝ je doprinijeti razumijevanju Unije, njezine povijesti i raznolikosti, poticati europsko građanstvo i poboljšati uvjete za građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Unije.

Glavne projektne aktivnosti usmjerene su na uključivanje većeg broj građana u raspravu o budućnosti Europe. Građani će sudjelovati u razgovorima o vrijednostima EU-a dijeleći svoje kulturno i socijalno nasljeđe 

 

Kontakt osoba za više informacija: Tera Cvjetković, email: tcvjetkovic@dubrovnik.hr