JAVNI POZIV za financiranje programa "Centar za branitelje i hodočašće u Vukovar za 2023. godinu"

Temeljem Javnog poziva, raspisanog 17. srpnja 2023. godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika donio je Zaključak o sufinanciranju programa Centar za branitelje i hodočašće u Vukovar za 2023. godinu.

  

Ovo prioritetno područje podrška je svim programima usmjerenim na trajno sjećanje na sve važne datume iz Domovinskog rata, poglavito na nemjerljivi doprinos dubrovačkih branitelja obrani Grada, bilo kroz programe obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja i državnih blagdana, bilo kroz organiziranje projekata poput "Sata povijesti" u dubrovačkim osnovnim i srednjim školama uz sudjelovanje dubrovačkih branitelja.

 

U ovom prioritetnom područje sufinancirat će se administrativni, organizacijski i drugi izdaci obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata na području Grada Dubrovnika. Ukupni odobreni iznos za ovo prioritetno područje je 13.272,00 €. 

 

Hodočašće u Vukovar – u ovom prioritetnom području financirat će se troškovi prijevoza u Vukovar.Ukuipni iznos za ovo prioritetno područje iznosi 6.636,00 €.

 

Jedan od temeljnih ciljeva gradske uprave u području skrbi za branitelje je osnivanje „Centra za branitelje“, kao središnjeg mjesta za pravnu, psihosocijalnu i savjetodavnu podršku sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima.

 

Odluka, tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje i potrebni obrasci za prijavu nalaze se na web stranici Grada Dubrovnika (OVDJE).