Zbor hrvatskih ratnih izvjestitelja Domovinskog rata HRT-a na prijemu u Gradu

Zbor hrvatskih ratnih izvjestitelja Domovinskog rata HRT-a održao je svoj godišnji susret ove godine u Dubrovniku, gdje su ih primili zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

''Svi smo svjesni kolika je bila važnost prolaska vijest iz ratom pogođenih područja, posebno onih najugroženijih, od Vukovara do Dubrovnika, zato vam još jednom izražavamo zahvalnost za vaš doprinos tijekom Domovinskog rata. Zahvaljujući vašem glasu proširila se istina što je pomoglo da se ratna zbivanja počnu okončavati i da dočekamo kraj rata '', rekla je zamjenica Tepšić i poželjela im dobrodošlicu i u ime gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića.

Marinko Čavar, predsjednik Zbora ratnih izvjestitelja, zahvalio je na prijemu i kazao kako su se u to vrijeme perom i kamerom borili za istinu. Izvijestio je i o inicijativi očuvanja arhivske građe HRT-a sa snimkama iz Domovinskog rata koja kako je, kako je rekao, neadekvatno zbrinuta. Ovom je prilikom uručio priznanje ''Dubrovniku gradu heroju za iskazanu hrabrost i odlučnost u otporu velikosrpskom agresoru, organiziranu obranu grada, istinu o Domovinskom ratu te poratnu sveopću obnovu''.

U okviru trodnevnog susreta ratni izvjestitelji iz Osijeka, Vukovara. Bjelovara, Zagreba, Zadra i Splita s dubrovačkim su kolegama obišli Grad i gradske zidine.

lijevo
desno